Optimizarea Motorului de Cautare – SEO

No Comments

Optimizarea Motorului de Cautare – SEO Cluj

Răspunsul simplu este nu – optimizarea motorului de căutare nu este necesară. Majoritatea motoarelor de căutare din zilele noastre (în special Google) accesează cu crawlere și indexează paginile urmând linkuri. Folosind această logică, un singur link de intrare de pe orice pagină deja indexată va identifica pagina dvs. către motor. Ulterior, dacă acea pagină se leagă de alte pagini de pe site-ul dvs., acestea vor fi, de asemenea, indexate … și așa mai departe.

Din acest motiv, legătura de intrare este foarte importantă. De fapt, achiziționarea de back-links poate fi cea mai importantă dintre SEO. Totuși, în teorie, proprietarul unui site web nu ar trebui să „cerceteze” sau să „vâneze” linkuri. Dacă conținutul prezentat prezintă interes, util și / sau important, există o tendință firească în rândul utilizatorilor web de a face legătura cu informațiile. Aceasta este baza algoritmului Google PageRank.

Cu tot respectul, trimiterea site-ului dvs. către motoarele de căutare nu poate afecta. În plus, aceasta presupune doar aproximativ 5 minute de muncă suplimentară, presupunând că vă supuneți doar tipilor mari. Și o dată este suficient … nu trebuie să vă trimiteți site-ul de mai multe ori. Nu vă ajută și nu vă accesează site-ul cu crawlere mai repede sau mai des.

Trebuie remarcat faptul că trimiterea site-ului dvs. către Google, Yahoo, MSN și multe altele nu costă o taxă. Multe companii SEO afirmă că trebuie să plătiți pentru a fi indexat. Nu este cazul și aș sta departe de aceste companii. Le este foame de bani și nu vă caută interesul.

Te-ai gândi vreodată să mergi într-o vacanță în toată țara fără să aduci o hartă? Este destul de greu să-ți găsești drumul în unele locuri cu o hartă. Cât de greu ar fi dacă ai încerca această aventură fără una? Cu toate acestea, exact asta fac oamenii în fiecare zi în lumea online. Au încercat să își construiască propriile afaceri online fără a avea o foaie de parcurs către succes. Apoi, după luni sau ani de rătăcire online, renunță la frustrare și renunță. Se îndepărtează spunând că Internetul nu funcționează pentru ei. Motivul pentru care nu a funcționat este că nu au luat o hartă și au urmat-o!

Nu trebuie să ajungi pierdut în amestecul online. Mai jos vă voi oferi zece pași pentru a vă ajuta să vă planificați cursul și să începeți în direcția corectă. Nu este tot ce trebuie să știi prin orice întindere a imaginației, dar îți va oferi o bază de bază pe care să te bazezi.

Luați în considerare harta începătorului dvs. cu profiturile din marketingul pe Internet.

1. Alegeți o piață vizată

Cea mai mare greșeală pe care o fac majoritatea oamenilor atunci când încep o afacere este că aleg un produs și apoi încearcă să găsească oameni care doresc să îl cumpere. Dacă aceasta este direcția de la care începeți în călătorie, atunci mergeți în direcția opusă față de destinație. Companiile înțelepte operează dintr-un concept diferit. Ei aleg mai întâi o piață și apoi aleg un produs pe care oamenii îl caută. Cu alte cuvinte, în loc să încerce să găsească clienți potențiali pentru a-și vinde produsul, găsesc clienți potențiali direcționați și apoi îi întreabă ce vor să cumpere.

Nici măcar nu vă gândiți să începeți o afacere până când nu știți exact de unde veți obține clienții potențiali. Gândiți-vă mai întâi la clienții vizați. Apoi, puteți veni cu un produs pentru acele persoane. Ați prefera să aveți 1.000 de accesări pe zi pe site-ul dvs. de audiență generală SAU 10 accesări pe zi de oameni care sunt disperați și dispuși să plătească orice preț pentru a vă cumpăra produsele? Dacă ești deștept, vei alege oamenii care sunt gata să cumpere!

2. Elaborați un produs

Apoi, trebuie să dezvoltați un produs sau un serviciu pentru această piață. Nu treceți pur și simplu pe benzile programelor afiliate atunci când ajungeți la acest pas. Există trei modalități majore de a vinde un produs online:

A. Vă creați propriul produs exclusiv.

Aceasta este cea mai bună oportunitate pe care o aveți. Dacă vă dezvoltați propriul produs, puteți alege prețul acestuia, puteți vinde drepturi de reimprimare altor persoane, puteți crea un program afiliat etc. Nu-mi spuneți că nu puteți face acest lucru. Zeci de mii de antreprenori inovatori și-au folosit propriile produse de informare pentru a începe cariera. Poți.

De-a lungul vieții tale, sunt sigur că ai învățat ceva pe care îl poți împărtăși într-un produs How-To. Poate cunoașteți pe altcineva care are cunoștințele potrivite pentru un produs How-To și i-ați putea oferi să-l ajutați să creeze un produs dacă amândoi v-ați împărtășit drepturile asupra acestuia. Nu treceți doar peste această oportunitate și spuneți că nu se poate face.

b. Cumpărați drepturile asupra unui produs sau dvs. JV pentru un produs offline.

Puteți cumpăra drepturile asupra produselor de succes cu 500 – 20.000 USD. Dacă altcineva a creat un produs de care știți că este interesată piața dvs. vizată, oferiți-i o taxă inițială mare pentru drepturile asupra acestuia. În acest fel puteți obține propriul produs și nu trebuie să plătiți niciodată un ban în redevențe. De asemenea, puteți căuta în reviste pe care le citiți piața vizată și căuta produse care vând oamenii. Apoi, sunați-le și solicitați drepturile exclusive pe Internet pentru produsul lor pentru un anumit procent din profituri sau o taxă inițială.

c. Vă alăturați unui program de afiliere.

e o alegere bună. Totuși, trebuie să țineți cont de faptul că nu oferă potențialul de profit pe care îl are crearea propriului dvs. produs sau obținerea drepturilor la unul. Trebuie să o aibă absolut. De asemenea, acordați o atenție specială profiturilor pe care le primiți din fiecare vânzare.

Dacă vi se vor plăti doar 5% comisioane pentru vânzările de cărți de 10 USD, veți câștiga doar 50 de cenți pe client. Ar fi nevoie de 2.000 de clienți doar pentru a obține profituri de 1.000 USD. Nu poți câștiga bani așa online! Căutați produse la prețuri mai ridicate și comisioane mai mari … în special comisioane în intervalul 25% sau mai mare.

3. Creați un USP

Creați o poziție de vânzare unică pentru produsul sau serviciul dvs. Prea multe companii încearcă să fie și eu companii online. Nu puteți fi la fel ca următorul tip și așteptați să obțineți profit într-o economie globală. Doar accesarea site-ului web al următorului tip pentru a comanda este prea ușor pentru clienții dvs.

Trebuie să creați o unicitate pentru produsul sau oferta dvs. Ce puteți oferi pe care nimeni altcineva nu poate? Puteți oferi garanții mai bune, servicii mai bune pentru clienți, asistență tehnică mai mare, livrare mai rapidă sau prețuri mai mici. Gândiți-vă la ceva care vă va deosebi de toți concurenții dvs. online și spuneți în detaliu ce este.

4. Alegeți un nume de domeniu și un serviciu de găzduire

Următorul pas este să alegeți un nume de domeniu care să descrie compania dvs., USP și oferta. Încercați să le păstrați cât mai scurte și mai descriptive despre afacerea dvs. Evitați să folosiți liniuțe sau greșeli de ortografie ale produsului dvs. Ambele lucruri îi vor determina pe oameni să renunțe la o parte din domeniul dvs. dacă îl tastează. Altcineva va primi trafic gratuit pe care ați muncit din greu pentru a-l obține.

Pentru găzduire, personal aleg să folosesc Virtualis, deoarece au cel mai rapid serviciu pentru clienți și suport tehnic din industrie. Testează-le. Vă vor răspunde în decurs de o oră … oricând 24 de ore pe zi. Nici o altă companie cu care am fost niciodată nu s-a apropiat!

5. Dezvoltați un site prietenos cu clienții

Următorul pas al procesului este să vă dezvoltați site-ul web și să îl puneți la dispoziția lumii. Dacă intenționați să dețineți o afacere pe internet cu normă întreagă, vă recomandăm să învățați cum să proiectați site-ul dvs. utilizând unul dintre zecile de programe care sunt ușor disponibile la orice magazin de software.

Veți economisi atât de mulți bani dacă puteți face singur munca doar la editare pe măsură ce site-ul dvs. crește. Dacă afacerea dvs. principală este offline și doar adăugați un venit secundar, atunci vă recomandăm să aveți un profesionist care să vă facă site-ul pentru dvs.

Când vă proiectați site-ul, țineți cont întotdeauna de client. Furnizați formulare de comandă pentru comenzile online cu cardul de credit. Faceți ușor de înțeles toate linkurile. Încercați să vă păstrați site-ul simplu. Gândiți-vă ca un client, nu ca proprietarul afacerii.

Clienții dvs. nu sunt la fel de interesați de afacerea dvs. ca dvs. Asigurați-vă că puneți avantajele site-ului dvs. și ale USP-ului dvs. chiar deasupra site-ului. Mai mult de jumătate dintre navigatorii web nu trec niciodată pe lângă primul ecran plin de informații. Deci, trebuie să le oferiți informațiile de care au nevoie cât mai repede posibil. Regulile pentru orice tip de afacere sunt Beneficii, Beneficii și multe alte Beneficii.

6. Oferiți un cadou gratuit

Una dintre cheile majore pentru dezvoltarea traficului și a vânzărilor pe site-ul dvs. este să oferiți întotdeauna un tip de freebie ca factor de atracție. De exemplu, ofer zeci de rapoarte gratuite, rapoarte meteo, știri și multe altele. Cel mai mare factor de atracție al meu în ultimele 8 luni, deși au fost cele două cărți electronice gratuite pe care le oferim pe site-ul nostru pentru persoanele care se abonează la acest buletin informativ.

Trebuie să veniți cu un cadou gratuit, indiferent de tipul de afacere în care vă aflați. Creați un raport gratuit și dați-l. Adăugați un forum de mesaje sau un alt tip de program CGI pe site-ul dvs. Oferiți o demonstrație gratuită a software-ului dvs. Creați ceva pe care îl puteți oferi gratuit pe site-ul dvs. pentru a atrage vizitatorii.

7. Porniți propria listă de înscrieri

Aproape fiecare marketer de Internet cu normă întreagă pe care îl știu și-a dezvoltat propria listă de e-mailuri de tip Opt-in. Pentru majoritatea dintre ei, este un buletin informativ săptămânal pe care îl trimit prin e-mail. Pentru alții, poate fi un sfat al zilei. Este posibil ca alte persoane să aibă doar o listă la care trimit actualizări importante.

Indiferent de ceea ce alegeți să faceți, șansele vor fi de partea dvs. dacă vă veți concentra pe construirea unei liste de abonați fideli la e-mail. Foarte rar cumpără clienții de la dvs. prima dată când vă vizitează site-ul. Cei mai mulți dintre ei vor intra pe lista dvs., vor petrece câteva săptămâni sau luni, apoi vor cumpăra de la dvs. Trebuie să te cunoască înainte să fie dispuși să-și cheltuiască banii cu tine.

Am constatat că cei mai eficienți clienți potențiali provin din publicitatea offline. De exemplu, puteți achiziționa reclame într-o revistă vizată populară pentru afacerea dvs. De asemenea, puteți achiziționa o carte poștală pe una dintre punțile de card. Începeți o cooperativă și faceți alte 10 persoane să facă publicitate împreună cu dvs. și să difuzați propriile dvs. reclame gratuit. Dezactivat

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

More from our blog

See all posts

Leave a Comment