Servicii SEO: Ghid SEO – Cum aduc site-ul meu pe prima pagină a Google?

No Comments

Servicii SEO Bucuresti

Încercați să vă dați seama cum să vă aduceți site-ul web pe prima pagină a Google

Deși nu există un singur lucru specific pe care îl puteți face, deoarece algoritmul Google se schimbă continuu, iată câteva lucruri pe care Google le consideră importante și pe care le puteți face chiar acum pentru a îmbunătăți vizibilitatea, performanța și clasamentul site-ului dvs.

#1. Îmbunătățiți CTR organic pentru a obține mai mult trafic

Opinia populară spune să vizați cuvintele cheie în pozițiile 11-20, dar și în locurile 2-10. Deci, să începem cu cuvintele cheie care se clasează în pozițiile 2-10, deoarece acolo vei vedea cele mai mari creșteri ale traficului.

Știm acest lucru atunci când ne uităm la ratele de clic (CTR) ale căutării organice din datele Advanced Web Ranking:

Îmbunătățirea CTR este o cale lungă pentru a obține mai multă atenție pe blogul tău. Gândiți-vă la tot ce este pe site-ul dvs. ca la un punct de intrare care duce vizitatorii de la punctul A la punctul B – fie că este un articol care apare în SERP-uri sau un afișaj de produs; vrei să atragi clicuri.

Voi evidenția un exemplu de puncte de intrare și cum îl puteți optimiza.

Punctul de intrare: SERP-urile

Dacă optimizați pentru căutare organică, atunci ați dori să vă asigurați că fiecare postare are un bun:

 1. URL
 2. Eticheta de titlu
 3. Meta descriere

Aceste trei elemente (numite „cerneală albastră”) sunt ceea ce vedeți de obicei în rezultatele căutării.

Dacă site-ul dvs. a captat un fragment bogat, al dvs. poate include componente adăugate, cum ar fi evaluări cu stele, durate, linkuri către alte pagini de pe site-ul dvs., numărul de recenzii etc.

SEO CLUJ

Când vă gândiți la fiecare loc al site-ului dvs. web ca un punct de intrare, luați în considerare treaba care trebuie făcută. Indiferent dacă este vorba de o înscriere pe pagina ta de pornire sau de un CTA la sfârșitul unei postări pe blog, unde vrei să meargă vizitatorii tăi (și va atrage clicuri)?

(Mai multe despre asta mai jos)

#2. Creați conținut de înaltă calitate

Sună ca o nebunie, dar trebuie repetat. Nu este un secret pentru nimeni faptul că numărul de backlink-uri determină rangul paginii (adică, clasamentele mai înalte merg de obicei către conținut cu mai multe backlink-uri).

Scrieți lucruri la care oamenii doresc să se conecteze și, de obicei, primește mai multe distribuiri pe rețelele sociale și la care se leagă de pe alte site-uri web. Deși nimeni nu cunoaște fiecare element al algoritmului Google, crearea de conținut detaliat și de înaltă calitate oferă cititorilor o experiență de utilizator mai bună.

Este nevoie de mai mult timp, dar merită.

De exemplu, această statistică de blogging de la Orbit Media arată că numărul de ore petrecute bloggerii de succes scriind o postare este de șase ore sau mai mult.

Alte site-uri, inclusiv ale noastre, pot petrece până la 20 de ore pe o singură postare.

Deci, timpul investit (și postările tale sunt investiții) se plătește dacă considerați Google ca pe un canal de achiziție pe termen lung în care obțineți trafic organic.

Așadar, fă-ți timp pentru a crea ceva semnificativ. Iată câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a crea lucruri la care oamenii doresc să creeze un link.

Construiți magneți de legătură

Magneții de legătură atrag legăturile. Sunt lucruri la care oamenii doresc să se conecteze, fie că este un studiu, un videoclip, o infografică sau altceva.

SEO Bistrita

Brian Dean de la Backlinko menționează că mulți bloggeri și jurnaliști îi citează conținutul devenind o sursă de date și împachetându-și postările cu statistici și cifre.

Puteți face acest lucru pentru orice industrie sau nișă în care vă aflați.

Când examinezi textul ancora pe care oamenii îl folosesc atunci când conectează, de multe ori este fie o valoare, fie cuvintele „un studiu de către”:

Asta arată că oamenii sunt înfometați de date. Vederea modalităților în care oamenii se leagă la anumite piese de conținut vă poate informa ce consideră că merită link-ul.

Și acesta este doar un exemplu. Puteți încerca acest hack operator de căutare pentru a determina ce studii au creat deja concurenții dvs.

Folosește doar aceste filtre:

site:domain.com intitle:case study

Deci, exemplul meu din câmpul de căutare a citit:

 • site:backlinko.com intitle:am analizat

Puteți vedea la ce studii se leagă oamenii și puteți căuta orice lacune care v-ar putea oferi o oportunitate de a le scrie pe ale dvs.

Adăugați conținut vizual pentru a crește timpul pe pagină

Reduceți rata de respingere și creșteți-vă valorile „timpul pe pagină” adăugând elemente vizuale la postările dvs. Aceasta face două lucruri:

 • Servește ca ghid vizual
 • Menține cititorii pe pagină mai mult timp

De asemenea, elementele vizuale vă împart conținutul în secțiuni, ceea ce îl face mai ușor de consumat. Creierul nostru este conectat să răspundă la marketingul vizual.

#3. Vizați cuvintele cheie potrivite

A viza cuvintele cheie potrivite înseamnă să înveți limba pe care o folosește publicul tău pentru a căuta conținut.

Doriți să vizați acei termeni și expresii pe care oamenii le caută deja. Acest lucru face ca motoarele de căutare să găsească mai ușor conținutul și să-l afișeze.

Cercetarea cuvintelor cheie este o parte importantă a clasamentului Google, deoarece așa te găsesc cei care caută.

Odată ce v-ați hotărât asupra cuvântului dvs. cheie, utilizați instrumente precum Clearscope care vă arată expresii înrudite. Acest lucru vă ajută să includeți termeni mai relevanți și ajută Google să înțeleagă mai bine despre ce este vorba despre pagina dvs. web.

#4. Utilizați link-uri interne

Legăturile interne trec autoritatea și relevanța de la o pagină a site-ului dvs. la alta. De asemenea, fac site-ul dvs. mai ușor de navigat și oferă paginii pe care o trimiteți către un mic impuls în clasament.

O modalitate de a găsi oportunități de conectare internă este să utilizați operatorul de căutare „site:” de la Google.

De exemplu, am scris recent o postare despre fragmente recomandate și acum vreau să fac link la acel conținut nou din postările existente pe site-ul meu.

Pentru a face acest lucru, aș folosi acest operator de căutare:

 • site:getlasso.co “featured snippet”

Când fac asta, Google găsește fiecare mențiune a frazei pe site-ul meu:

SEO Bucuresti

Apoi m-aș îndrepta către acele postări, aș apăsa „Command + F” pentru a găsi unde apare cuvântul cheie al meu în articol, apoi aș adăuga un link intern folosind textul de ancorare „fragment recomandat”.

Sfat: conectarea de la o pagină mai puternică la o pagină mai slabă poate oferi și paginii mai slabe un mic impuls.

O strategie bună de conectare internă îi ajută pe cititorii dvs. să găsească conținut suplimentar pe care o postare poate să nu îl acopere în detaliu, dar cealaltă o face.

#5. Potriviți intenția de căutare

Potrivirea intenției de căutare este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face, deoarece dacă publicați o postare pe blog care nu se potrivește cu ceea ce este pe prima pagină, nu va conta.

Google încearcă să înțeleagă intenția din spatele unei interogări de căutare. De aceea, termeni diferiți dau rezultate diferite.

De exemplu, când introduc pantofi rochii pentru bărbați, primesc multe pagini de comerț electronic în SERP-uri.

Observați că nu există postări pe blog despre ce sunt pantofii de îmbrăcăminte sau cei mai buni pantofi de îmbrăcăminte pe care să-l obțineți – doar pagini de comerț electronic.

Acum, când caut un alt termen, „ link cloaking ”, primesc în primul rând postări pe blog și articole „cum să”:

De aceea, este o idee bună să verificați ce tip de conținut se clasează pe prima pagină.

#6. Creați backlink

Numărul de domenii de referință care indică un site web este un factor de clasare care determină autoritatea domeniului dvs. Cu cât sunt mai multe domenii de referință, cu atât mai mare este autoritatea dvs.

Există mai multe strategii de construire a legăturilor pe care le puteți folosi, inclusiv:

 • Construire link-uri rupte: Când contactați webmasterul și îi spuneți că ați găsit un link rupt pe site-ul lor și cereți să înlocuiți linkul rupt cu al dvs. (strategie SEO adevărată și încercată)
 • Blogging pentru oaspeți: când prezentați site-urilor conexe solicitând să scrieți și să publicați un conținut pe site-ul lor. Postarea invitaților este o modalitate excelentă de a folosi publicul altui site web.
 • Transformă mențiunile de marcă în linkuri: când găsești persoane care menționează site-ul tău, dar nu creează linkuri către acesta. Puteți contacta aceste puncte de vânzare și cere un link. Din nou, ar trebui să fie relativ ușor, deoarece deja vorbesc despre tine.

De asemenea, puteți încerca tactici de sensibilizare folosind instrumente SEO precum Ahrefs sau SEMrush pentru a vedea cine se leagă de concurenții dvs., dar nu de dvs., și apoi de a ajunge la acești oameni care spun de ce postarea dvs. ar aduce un plus bun blogului lor.

Oricare dintre metodele de mai sus poate duce la o creștere a clasamentului dvs. de căutare.

#7. Master SEO On-Page

Este o idee bună să cunoașteți elementele de bază ale modului în care funcționează rezultatele căutării Google dacă sunteți webmaster sau blogger. Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) este atunci când scrii postări care facilitează ca motoarele de căutare să te găsească.

SEO pe pagină este un câștig rapid, deoarece este ceva în controlul tău. Iată câteva sfaturi pentru a începe.

Dacă sunteți în joc pentru un loc pe prima pagină a Google, cele trei lucruri pe care să vă concentrați mai întâi sunt:

 • Eticheta de titlu
 • Meta descriere
 • Url slug

Includeți cuvântul cheie în eticheta de titlu

Sună ca o nebunie, dar merită menționat. Dacă scrieți o postare cu cuvântul cheie „slogan de blog”, ar trebui să includeți acea expresie undeva în titlu, astfel încât oamenii să știe că acesta este subiectul principal.

În mod ideal, încercați să plasați expresia cheie cât mai aproape de începutul titlului, atunci când are sens.

Pluginurile WordPress precum Yoast SEO pot ajuta în acest sens. Îl avem instalat pe site-urile noastre. Vă oferă un indicator despre plasarea etichetei de titlu:

Vă spune să plasați expresia cheie mai aproape de partea din față a titlului atunci când detectează altfel.

Sfaturi pentru scrierea titlurilor pe care se poate face clic:

 • Utilizați numere (oamenii iubesc listele numerotate și tutorialele pas cu pas)
 • Pune întrebări (creează lacune de curiozitate care îi obligă pe oameni să „afle”)
 • Utilizați o copie bazată pe beneficii (arată-le ce vor obține din ea)

Servicii SEO Bucuresti

Sfat: încercați să utilizați paranteze în titluri pentru a vă despărți copia, pentru a o face mai atrăgătoare și pentru a atrage cititorii.

Scrieți metadescrieri care merită clic

Google nu acordă prea multă greutate meta descrierilor ca factor de clasare. Uneori, chiar și-l folosesc pe al lor din alte părți ale conținutului tău, așa că nu este 100% în controlul tău.

Dar merită totuși făcut pentru că este o altă oportunitate de a-ți „vinde” conținutul celor care caută.

Puteți urma un șablon simplu atunci când îl scrieți. Încercați să utilizați Problem. Soluţie. CTA. De exemplu:

Utilizați adrese URL scurte, bogate în cuvinte cheie

Faceți acest lucru evident la fiecare pas, spunându-le ce urmează să citească – chiar și adresele URL.

Puteți schimba adresa URL în interiorul CMS-ului dvs. făcând clic pe „Editați”. Uneori, WordPress va include automat întregul titlu în slug și îl va face prea lung. De aceea, este o idee bună să-l verifici pe al tău înainte de a apăsa pe Publicare.

Ar trebui să poți să te uiți la adresa unui site web și să știi despre ce este vorba. Cu toate acestea, acest lucru nu face decât să zgârie suprafața SEO pe pagină.

#8. Faceți-vă site-ul prietenos pentru dispozitive mobile

Iată șapte motive pentru care doriți un site adaptat pentru dispozitive mobile:

 1. Majoritatea traficului de internet vine de pe dispozitive mobile.
 2. Mai mulți oameni cumpără produse de pe telefoanele mobile.
 3. Ignorarea utilizatorilor de telefonie mobilă înstrăinează peste jumătate din internet.
 4. Este un factor de clasare.
 5. Proiectarea pentru mobil este mai ușoară decât desktop.
 6. Crearea și formatarea conținutului este mai simplă.
 7. Menține relevanța site-ului dvs

Numărul utilizatorilor de smartphone-uri a crescut la 3,5 miliarde la nivel mondial. Dispozitivele mobile generează peste 50% din trafic la nivel global. Acest singur motiv este motivul pentru care aveți nevoie de un site web prietenos cu dispozitivele mobile.

Dacă nu optimizezi pentru acea categorie demografică, concurenții tăi o vor face. Deci, iată ce poți face.

 • Faceți testul de compatibilitate cu dispozitivele mobile de la Google pentru a înțelege cum merge site-ul dvs. După ce obțineți rezultatele, urmați pașii următori recomandați.

De ce să asculți Google? Pentru că sunt cel mai utilizat motor de căutare din lume.

Ajustarea site-ului dvs. pentru a satisface nevoile utilizatorilor de telefonie mobilă poate crește vizibilitatea site-ului dvs., poate îmbunătăți clasamentul SEO și crește veniturile.

#9. Creșteți viteza paginii site-ului dvs

Viteza paginii este esențială din multe motive; SEO, utilizatorii și rezultatul final. Utilizarea instrumentelor special concepute vă ajută să vă încărcați pagina mai rapid.

Dacă paginile dvs. se încarcă lent, este mai probabil ca vizitatorii să plece.

Pentru a testa viteza site-ului dvs., puteți utiliza instrumente gratuite precum GTMetrix sau Google Page Speed ​​Insights.

Crezi că viteza paginii nu contează?

Google spune că atunci când timpul de încărcare a paginii tale crește de la o secundă la trei secunde, rata de respingere crește cu 32%; de la o secundă la cinci secunde, ratele de respingere cresc cu 90%.

Puteți utiliza o combinație de pluginuri WordPress pentru a îmbunătăți performanța generală a site-ului dvs. De exemplu, Cloudflare, WP Rocket și Imagify alimentează site-ul nostru, Lasso.

Folosim CDN ( Rețeaua de distribuție a conținutului) Cloudflare pentru a accelera livrarea conținutului pe site-ul nostru, cu beneficiile suplimentare de lățime de bandă redusă și securitate sporită a site-ului.

WP Rocket ajută la memorarea în cache a browserului, la încărcarea leneșă a imaginilor și la eliminarea JavaScript inutil WordPress (de exemplu, emoji-uri) .

Imagify folosește compresia imaginii pentru a vă reformata automat imaginile cu algoritmi îmbunătățiți pentru a le reduce greutatea.

Google clasează paginile cu timpi de încărcare mai rapidi mai sus în SERP-uri. O experiență bună pentru utilizator include viteza paginii, așa că asigurați-vă că site-ul dvs. este la îndemână.

Încercarea de a-ți da seama cum să te clasezi mai sus pe Google nu trebuie să ai chef de a învăța astrofizica. Poți să o faci, dar trebuie să te apuci de treabă! Aceste tactici vă pot ajuta să ajungeți mai repede la prima pagină.

Sunt șanse să existe o zonă a site-ului dvs. care necesită îmbunătățiri, așa că începeți de acolo. Desigur, toată lumea se află într-o etapă diferită, dar cred că toți urmărim același lucru: mai mult trafic organic, clienți potențiali și conversii.

Mult noroc!

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

More from our blog

See all posts
No Comments

  Leave a Comment

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.